Sesiapa mempunyai artikel yang best serta bersesuaian mengenai Islam yang mahu disiarkan di sini beserta nama anda, sila emailkan kepada admin@loveloveislam.com

We Love Islam Followers

NoAds!"Love Love Islam" adalah sebuah blog non-commercial. Tiada Iklan. Blog ini diwujudkan untuk berdakwah dan ikhlas semata-mata kerana Allah. Promosi dan iklankanlah "Love Love Islam" di blog anda atau di mana sahaja dengan niat untuk berdakwah. Terima Kasih. - Admin Love Love Islam

Wednesday, July 21, 2010

Kisah Sebenar Adolf Hitler


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.


Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...



Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...
Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...


Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

23 comments:

  1. cuba kaji dgn betul kisah ni... ada unsur yg meragukan...

    ReplyDelete
  2. yea..kalo di ikut kn kajian sejarah..
    dana utk digunakan oleh hitler utk peperangan
    telah disalurkan oleh keluarga rockerfella iaitu yahudi sendiri..erm..lebih lanjut boleh la cr maklumat tentang Illuminati or tgok video "the Illuminati" rse kt youtube ade separuh dr part one..len bleh la try serach kt mne2 torrent or beli dkt e-bay

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hitler tu illuminati knp die musnahkan kaum2 yang akan berberang dengan dajjal.?

      Delete
  3. sy suka artikel ini,tp pendek sangat...sedih jgklh.

    ReplyDelete
  4. Kenapa la kamu semua nak tipu ..dah la parameswara ko tukar kata dia islam ..takkan hitler pun kena ..jangan jangan obama ko kata islam

    ReplyDelete
  5. 1. Adolf membunuh banyak yahudi yang baik (yang tidak menyokong kekejaman)
    2. Adolf meninggalkan yahudi yang jahat
    3. Adolf juga merupakan orang yang bertanggungjawab didalam mengembangkan persatuan sulit yang ada didunia ini

    ReplyDelete
  6. The Guards of LoveOctober 18, 2011 at 5:44 PM

    aku x tahu apa yg korang berdebat tntg adolf ni..aku x tahu sapa yg betoi dlm kisah adolf ni..aku x tahu, munkin crita ini tlah d tolok tambah..bleh d kata kn,x semua org mempunyai sifat jahat dlm dri,cuma pemimpin yg jahat yg akn menjahil kn ank buah nya..kita x tahu,adakah adolf ni jahat atau baik..kita bkn malaikat yg bleh tau isi hati org..yg pasti hanya allah S.w.t ja yg maha mengetahui..oleh itu..segala kebenaran akn trpapar di AKHIRAT..

    ReplyDelete
  7. Saudaraku..Hitler adalah keturunan dari Yahudi Khazars. Bangsa yang suka melakukan onar ini amat mementingkan diri dan kaumnya. Merekalah yang akan membantu (sedang berlaku sekarang) dajal kerana dajjal juga adalah dari keturunan Yahudi dan mempunyai kuasa sihir yang hebat. Fitnah-fitnah mereka juga seiring dan senada dengan apa yang akan dibawakan oleh dajal.Kaum Khazars ini bukanlah Bani Israel sepertimana ramai orang faham selama ini. Mereka adalah kelompok yang berasingan dan tiada kaitan dengan bangsa Yahudi (keturunan Nabi Allah Ishaq Alaihis Salam). Mereka mengambil agama Yahudi sebagai agama anutan bangsa mereka atas sebab politik sematamata dengan andaian Islam di selatan dan Kristian di Barat tidak akan memusnahkan mereka kerana Yahudi adalah agama Nabi Allah Musa Alaihis Salam yang diiktiraf oleh kedua-dua agama samawi itu.

    Mereka asalnya penganut Pagan yang tegar. Akhirnya mereka kembali kepada penyembahan pagan secara berselindung disebalik agama Yahudi. Mereka meninggalkan ajaran Nabi Allah Musa Alaihis Salam dengan menjadikan kitab ciptaan mereka sendiri (Thalmud) sebagai "Kitab Suci". Disusuli dengan ajaran "zionis" yang memberi kelebihan dan keutamaan kepada kaum Yahudi sebagai bangsa pilihan tuhan. Ramai kalangan kaum bani Israel (keturunan Nabi Allah Ishaq dan Nabi Allah Yakkob Alaihis Salam) di bunuh dan yang paling masyhur ialah peristiwa penghapusan Yahudi oleh Hitler (holocaust). Ia sebenarnya pembunuhan beramai-ramai itu dirancang dan diatur oleh Yahudi Khazars
    'Yakjuj dan Makjuj' atau Zion ini untuk menghapuskan bani Ishaq (Yahudi sebenar)...Wallahhuallam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hitler buka pengannas...tetapi buat apa yang dia tahu,dan aku juga menyokong pendapatnya..Kau tahu apa Itu Freemanson?? jika kau tahu pasti engkau dapat jawapan why Hitler ingin menghapuskan Yahudi

      Delete
    2. Hitler buka pengannas...tetapi buat apa yang dia tahu,dan aku juga menyokong pendapatnya..Kau tahu apa Itu Freemanson?? jika kau tahu pasti engkau dapat jawapan why Hitler ingin menghapuskan Yahudi

      Delete
  8. Salah artikel ni. Salah habis. Semua tu auta je. Bila masa si Hitler ni baik? Adoi, kalau nak tulis artikel, kena buat research dik oi. Paling kurang 5/6 bulan, bukan 2/3 minggu. Semua salah. Akidah boleh terpesong. Delete je post ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan maen cakap je brade kalau sendiri x buat kajian.bandingkan dulu semua artikel yang anda ade,nk lebih mendalam lagi.rujuk lah ustaz2 yang ade kat area tempat tinggal tu.

      Delete
  9. Nama web love Islam, tapi post macam haprak. Bila masa Hitler ni baik dik oi? Cuba buat research 5/6 bulan dan bukannya 2/3 minggu. Entah-entah entry ni copy je tak. Hoi adik, delete je la post ni. Tak boleh pakai. Tak ada nilai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan dari mana pula kita tahu Hitler tu jahat? adakah melalui media barat?adakah ianya dari media yang sama memburuk-burukkan Saddam dan Gaddafi? Saya bukan menyokong article ini 100%, munkin article ini ditulis untuk kebaikan dan munkin juga untuk menyesatkan kita. Tapi cara saudara/saudari menegur amat memalukan, tidak pernah saya melihat mana2 ustaz menegur dengan cara saudara/i ini. Komen saudara/i ini seperti cakap dekat diri sendiri.

      Delete
  10. Saya setuju post ni meragukan. Tapi saya tak setuju dengan beberapa comment yang diberikan. Boleh menegur, tapi jangan lah sampai kata tak ada nilai, tak boleh pakai. Tak baik tau....

    ReplyDelete
  11. pelikkk nyeww ade yang kata baik ade yang kata jahat ... x pew lerhh baek buat research dekat banyak tempat n then buat perbandingan . tapi ustaz dalam tv kata kata2 terakhir aldof hitler ialah " aku tinggalkan sedikit orang yanhudi untuk kau lihat betapa degil dan kejamnya mereka"

    ReplyDelete
  12. kalau xsetuju dengan artikel ni sebaiknye buatlah research..buatla pbandingan..jgn asyik duk tuduh org je xbetul..

    ReplyDelete
  13. ini adalah kajian yang telah buat..
    kalau anda tidak pasti...jnganlah mempertikaikan seratus peratus..
    apa kata,buat research banyak2..jangan baca hanya 1 smber sahaja...
    lepas itu..sila buat perbandingan..kalau tak tahu lagi..sila bertanya orang yang lbh pakar...

    ReplyDelete
  14. bingung.. mana 1 yg betul ni

    ReplyDelete
  15. Artikel mmg benar...

    ReplyDelete
  16. Artikel ni mmg betoi

    ReplyDelete
  17. Mungkin ini semua konspirasi Illuminati and freemason . Pengaruh mereka luas . Ejen dajjal . Sanggup bt apa saja bg melahirkn wtak baik dan jahat utk memperdayakan kita umat islam . Munculkan watak penjahat . Lahir plak hero . Semuanya di kalangan mereka . Hanya sekadar pandangan . Wallahualam

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails